Decathlon a vadászatban

A Magyarországon is közkedvelt Decathlon sport áruházakban széles és gyakran megújuló választékban kapható vadászruházat, egyéb vadászati kellékek. Mondhatnám, hogy a fegyveren és a lőszeren kívül saját márkás termékük a francia Solognac az utóbbi években egyre közkedveltebb. Ez nem csak a pénztárcabarát áraknak köszönhető, hanem a minőségnek, modern anyagoknak és az állandó fejlesztéseknek.

Az alábbiakban az általam is használt termékekről írok, ezeket hidegen-melegen ajánlom minden vadásznak. A legjobb amit kedvelek, hogy bármit felpróbálhatok a próbafülkékben és ami a legkényelmesebb és legjobb, azokat veszem meg. Ezt egy webáruház nem tudja! Ettől függetlenül webáruházuk is van itt körülnézhetsz:

Decathlon webáruház

Itt ellenőrizheted hol található a lakóhelyedhez legközelebbi áruházuk:

Az Én áruházam

Solognac Taiga 100 alsóruházat

Nem szükséges sok ruhát felvenni ahhoz, hogy a legnagyobb hidegben se fázzunk. A sok ruha korlátozz a mozgásban is. A meleg alsóruházat az egyik legfontosabb dolog. Az egyik legjobb döntésem volt, mikor megvettem a hosszú ujjú felsőt és nadrágot. Felpróbáltam, miért ne? Pihe könnyű, meleg, rugalmas és kellemes tapintású. Ma már ezt használom nem csak vadászat, hanem horgászat során is. Ősz végétől tavasz elejéig nélkülözhetetlen. A szett ára együtt nem éri el a tíz ezer forintot. Hőszigetelő hatását 140gr/m2 sűrűségű kötött polár anyag biztosítja. A felső magas nyaka zippzáras, így azbályozható a hőtartása. A víztaszító poliészter szállak elvezetik az anyagból a nedvességet. Nagy méretben is kapható.

Solognac Taiga 300 vadász pulóver

Elegáns és sportos, strapabíró meleg pulóver. Váll megerősítéssel több színben kapható. Csuklónál gumírozott, nem engedi be a hideget. A fenti aláöltözet fölé tökéletes. belülről finom bolyhos, szerintem a polárnál melegebb. Stratermic fejlesztés, összetevői optimális hőmérséklet szabályozó. Nem csak egyszerű pulóver, felhasználja a test által kibocsájtott hőt! Az ára pedig baráti. Ide kattintva meg is rendelheted: Solognac Taiga 300  Mindössze 4.990ft

Solognac Sibir 300 vadász kabát

Ez az őszi libázós kabátom, de télen a legnagyobb hidegben fácán hajtásban is megállja a helyét. Vízhatlan, szélálló, kiváló hőszigetelő, lecsatolható nagy kapucnival. Novadry membrán, rejtő szín a nádasban, kukoricásban. Csuklónál állítható, a gyors lövésekhez lazábbra engedem. Kényelmes, alig kell aláöltözni. Hatalmas zsebeiben a sörétes lőszert ömlesztve tárolom. Sokkal gyorsabb kivenni újratöltéshez, mint a töltényövből! És ha a liba már nem fér az aggatékon, a hátán vadtartó is van. Ja, és a tudásához képest az ára kedvező.

Solognac Supertrak 2 vadász csizma

Brutális túlélő. Sole Soft System dupla sűrűségű gumi, ezt nem lyukasztja át a gelicsány tüske. Jó ütéscsillapítású kényelmes viselet. Emlékeztek a Le Chameau csizmákra? No ez is francia, ez is hasonló, csak jobb az ára. Egyébként rengeteg csizmájuk van. Torkos lábra is.

Solognac láthatóság

A vaddisznóhajtás az a vadászati mód, ahol fokozottan figyelni kell a biztonságra. Nem csak a vadászatok szakszerű megszervezése fontos, de a láthatóságunk a saját életünket védi. Mindössze pár száz forintért életet menthet a karpánt, mellény, sapka vagy kalap szalag, mely világító narancs színben kapható. Sokan apróvad vadászaton is használják.

Steppe 100 vadász póló

Több színbe és álca mintában kapható, jó minőségű és színtartó anyagból készül. Kedvező ára van, ezért érdemes több mintát is beszerezni, az adott háttérnek, napszaknak megfelelően.

Actikam 300, az egyik kedvencem

Ez egy nagyon könnyű, finom anyagból készült, polárral bélelt felső. Teljesen hangtalan, kiváló cserkelni és akár inghez szaladgálni is elegáns. A rejtő mintája szürkületkor teljesen elfed. Solognac Silent Hunt avagy a csendes vadász!

Acticam 100 vadász kesztyű

Az embernek a tenyere izzad legjobban, nem beszélve arról, hogy a világos kezünk mozgását a vad is észreveheti. A távcsövet szemünkhoz emeljük, dolgokat le-fel mozgatunk. Még ha a disznónak nem is a legjobb a látása, de a többi vad és madár észlelése esetén riasztani fog, ami a disznót is óvatosabbá teszi. A megoldás a Solognac rendkívül kényelmes, vékony kesztyűje, ami még a szúnyogoktól is megvéd. Mondhatni ez a vadász kesztyű tavasztól őszig használható, télire már hideg. Lélegző anyag, a tenyér apró gumi gyöngyökkel bevont, ami a biztosabb fogást hivatott megteremteni. Mindig velem van.

 

Solognac 900 vadász nadrág

Olyan nadrágot kerestem amit meleg és hűvösebb időben egyaránt kényelmesen lehet viselni. Megtaláltam. Kivezeti az izzadtságot, nagyon könnyű, rugalmas ripstop szövet. Moder design, magas UV védelem és ráadásul viszonylag halk is.

Solognac 500 vadász ing

A fenti nadrág kiegészítőjeként tökéletes ez a könnyed ing. UV védelem, dupla varrás, kivezeti a nedvességet, gyorsan szárad. Kiválóan szellőzik.

Solognac Light 500 vadász cipő

Rájöttem utálom egész nap a magasszárú cipőt, vezetni sem a legkényelmesebb. Találtam egy nyűhetetlen félmagas szárút. Az Én lábom elég torkos, de ez a cipő irtó kényelmes. Ráadásként vízhatlan, meleg, terep talpú és könnyű. Az ára baráti, nem éri el a 15 ezer forintot. Nagyon sokat kapott már, de nem látszik rajta.

Solognac X-Acces öv

A nadrághoz erős és könnyű öv dukál. Legyen stabil, vadászos és modern. Lehet hordani, de jó fát cipelni, vadat húzni is. Fém csatos és méretre szabható.

Solognac Hafton vadász kabát

Modern, ultra könnyű vadász dzseki. Rendkiívül rövid idő alatt nagy népszerűségre tett szert a vadászok körében. Mindössze 6.990 ft, tavasztól őszig hordható. Csendes anyag. Kapható camo vagy zöld színben.

Solognac Taiga 100 vadászpolár (póló áron)

Egy könnyű és meleg polárt kerestem, hűvösebb estékre. Mivel gyakran cserkelek a leshez, a távcsövet viszont nem szeretem a nyakamba akasztani, külön örültem annak, hogy a polár belsejében egy akkora zseb van, maibe pont belefér a távcső. Ingre, pólóra véve bőven elég a tavaszi, nyári éjszakákon. Három ezer alatt ilyet nem kapok máshol…

Kereső távcső heveder – Miért is jobb, mint a sima nyakba akasztható szíj?

Egy vadásztársam hívta fel a figyelmemet egy nagyon praktikus kiegészítőre, amit a Decathlon áruházban vett. Ez gyakorlatilag egy könnyű és rugalmas kereső távcső heveder. Előnyei: cserkeléskor, gyaloglás közben a testhez simul a távcső és nem lóg és leng ösze-vissza, nem veri az ember hasát. Utánkereséskor, bokrok között csúszva – mászva sem lóg lefelé, így nem akad bele semmibe. A távcső súlya nem húzza az ember nyakát, mivel a heveder elosztja a vállakon és a háton a terhet, így nagyon kényelmes, szinte észre sem vehető a hurcolása. Kialakításánál fogva gyorsan mozgatható, fel és le tehető. Lövés közben abszolút nem zavar, akár hajtásban, leállóként is hasznos társ. Az ára pedig nagyon baráti, mindössze 2.990ft.